Året er 1312 i en lille landsby er en vred hob samlet. I vinduet ud mod skoven sidder pigen Lira og synger. Fuglene synes forvirrede over, at hun ikke er en af dem, men efter femten år er de vant til den mærkelige artsfælle i vinduet i huset længst fra byen. I dag er Lira dog den eneste der synger, for hoben har skræmt fuglene væk. Lira har forlovet sig med en god, en smuk, og en klog mand. Desværre har hun ikke kunnet holde dem fra hinanden og nu kræver de og resten af byen at hun vælger én af dem som sin ægtemand. Lira har låst for- og bagdøren, døren til trappen, og døren til sit værelse og forsøger at nyde dagen på trods af den noget højlydte folkemængde, der har omringet hendes forhave. Havde hendes mor været her, ville hun have fortalt hende, at det

Moro

Musikanterne

Kontakt

Sangfuglen

er hvad der kommer af at være den ypperligste fløjtespiller i hele lenet. Lira svinger benene ud over karmen og beslutter sig for at forblive fri og ugift. Hun hopper ned på jorden og begiver sig ind i skoven, væk fra byen og de larmende hober.

Hun standser først da hun hører musik inde blandt træerne og finder to drenge siddende på sten og stammer. Den ene spiller laud og synger de mest smudsige vers hun nogensinde har hørt og den anden holder hans takt og tempo. De stopper ikke da hun sætter sig, heller ikke da hun tilslutter sig med sin fløjte. Faktisk stopper de ikke før solen er gået ned.

 

Kalender

Salgsbod

Copyright © 2019 - Moro middelaldermusik.